dijous

LA PRESIDÈNCIA DEL COMITÉ D'EMPRESA EN MANS D'USO? NO GRÀCIES

Actualment, la presidència del Comité d'Empresa està vacant. L'elecció del nou president/es farà el dia 7 de maig i a hores d'ara no hi ha cap candidatura capaç de reflectir la voluntat dels treballadors manifestada en les passades eleccions sindicals.

La Intersindical reitera que votarà qualsevol candidat que presente CCOO sense demanar cap contrapartida en considerar que és el sindicat més votat de l'esquerra i que continua sent vàlid l'acord pel qual este sindicat va obtindre la Presidència, la Intersindical la Vicepresidència i UGT la Secretaria.

És útil recordar que la Presidència representa el Comité d'Empresa que, a la vegada, és l'únic òrgan que representa tots els treballadors. És per este motiu que considerem que sota cap concepte pot ser exercida per USO.

Actualment, la Intersindical està exercint la presidència en funcions a través de la Vicepresidència, però es tracta d'una situació conjuntural que no pot allargar-se indefinidament. Som conscients que amb només tres delegats no podem aspirar a exercir la Presidència. És per este motiu que hem optat per no presentar cap candidat.

Des de la Intersindical hem intentat, sense èxit, desblocar l'actual situació. Entre altres coses perquè CCOO, fins i tot, s'ha negat a reunir-se amb nosaltres. Entenem que cadascú ha d'assumir les responsabilitats que li han encomanat els treballadors i, evidentment, a CCOO li ha tocat la de posar-se al capdavant del Comité d'Empresa. Si no ho fa, els treballadors han de saber que no és per manca de suport.

Nosaltres no ignorem que actualment les relacions entre els sindicats d'esquerra no passen pel seu millor moment. Alhora però, és inqüestionable que ens resulta moltíssim més fàcil coincidir amb CCOO, CGT i UGT que amb USO. A pesar de tot.

REVISIONS MÈDIQUES

El Comité de Seguretat i Salut ha aprovat el nou protocol que regula les revisions mèdiques que l'empresa ha de fer a cada treballador en funció dels riscos inherents al treball que desenvolupa.

Les revisions són voluntàries, llevat en aquells llocs de treball que es considera imprescindible fer un reconeixement mèdic per avaluar els efectes de les condicions de treball sobre la salut dels treballadors o per a verificar si l'estat de salut del treballador pot constituir un perill per a ell o per a la resta de treballadors de l'empresa o persones relacionades amb ella.

Del resultat de les proves mèdiques només s'informa als treballadors. A l’empesa només se li transmet si el treballador és apte, apte amb limitacions o no apte per a exercir el lloc de treball o si cal introduir millores en les mesures de protecció i prevenció.

Com a regla general, les revisions mèdiques es faran amb una periodicitat de 24 mesos, amb les següents excepcions:

1.- Les categories professionals catalogades de caràcter obligatori faran la revisió cada any: operador de càmera, auxiliar d'explotació, auxiliar de serveis, operari de manteniment, conductor, tècnic elèctric, tècnic electrònic, tècnic electricista, muntador de decorats, modelador de decorats i pintor.
2.- En casos d’incorporació al grup RTVV, assignació de tasques noves que impliquen riscos per a la salut i reincorporació després d’absència prolongada per motius de salut, es passarà una revisió mèdica en un termini de 15 dies.

Els treballadors majors de 55 anys que ocupen llocs de treball on la revisió no siga obligatòria podran accedir a reconeixements mèdics cada any sempre que ho expressen de forma voluntària.
A més, tenen dret a revisions extraordinàries les treballadores embarassades, les que han tingut un part recent o estan en període de lactància i treballadors sensibles a determinats riscos.

PEDRO GARCÍA ALS TRIBUNALS

La gestió de Pedro García al capdavant de RTVV ha acabat als tribunals. El PSPV-PSOE s'ha querellat contra García per l'adjudicació del contracte per a la cobertura tècnica de la visita del Papa a València, una adjudicació que, segons la querella socialista es va fer sense publicitat. Segons diu textualment la denúncia, "la cantidad abonada por Canal 9 por el contrato adjudicado a TECONSA asciende a 6.400.000 euros, de los cuales el grupo Correa recibió una comisión de 957.300 euros". Pedro García ja figura en el sumari obert pel jutge Baltasar Garzón per haver rebut regals i tratges del Bigotes però, fins ara, s'havia lliurat de la via judicial. Vorem desfilar Pedro García pel Tribunal Superior de Justícia? Ho donaran Canal 9 i Ràdio Nou? Permanezcan atentos a sus pantallas.

LA INSEGURETAT LABORAL AMB NOMS I COGNOMS

Pedro Garcia, Director General de RTVV, Luis Sabater, cap de la Direcció Tècnica i Explotació, i Alejandro Serrano, Cap de la Secció de Personal Tècnic.
Tots ells han sigut advertits per la Intersindical, formalment, per registre i davant el Comité de Salut i Seguretat Laboral i el Servei de Prevenció de Riscos Laboral, per les continues vulneracions que s'estan fent en el departament d'Unitats Móvils i Enllaços a l'hora d'aplicar horaris i càrregues de treball.
La Intersindical no pot permetre ni va a permetre que continuen infringint l'Estatut dels Treballadors, com ara vulnerant el descans mínim, que ha de ser de 12 hores entre jornades, i el descans intersetmanal obligatori. Tampoc anem a permetre les sobrecàrregues d'hores de treball i la vulneació de les normes del transport per carretera. Tot fruït de la falta de planificació, organització i ordenació que regna al departament.
Per això, anem a fer-los directament responsables de qualsevol accident laboral o accident in itinere que puga ocórrer en el departament, especialment en concurrència amb vulneració del descans obligatori entre jornades, descans intersetmanal, sobrecàrrega d'hores de treball o vulneració de la normativa sobre transport de carretera.

"QUE NO S'ENTENGA !"

A primera hora de la vesprada hem conegut que el Tribunal Suprem ha admés el recurs del PSPV contra la decisió del TSJ valencià d'arxivar la causa dels tratges de Camps i altres dirigents del PPCV.

A més, les agències han informat que el Suprem es reunirà el pròxim 12 de maig per a deliberar sobre el tema i emetre una resolució.

Fins ací la informació d'evident rellevància. Però, com ho ha contat Ràdio 9 ? Com és habitual, en un lloc secundari, sense incloure les inmediates reaccions que s'han produït i amb redacció confusa i barroca, com si algú haguera donat la consigna "Tu, com sempre. Que no s'entenga".

El Tribunal Suprem ha admés tramitar el recurs elaborat pel PSPV i el de la Fiscalia contra la decissió (sic) del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana d'arxivar la causa oberta contra el president de la Generalitat, Francisco Camps, l'ex-secretari general del PP valencià, Ricardo Costa, l'ex-vicepresident del Consell, Víctor Campos i l'ex-cap de protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret, en relació a la vessant valenciana del cas Gürtel.

Recordem que se'ls acusava d'haver rebut regals de la trama, entre d'ells, alguns tratges. El més (sic) d'agost de l'any passat, el TSJC va arxivar la causa en considerar que els fets denunciats, un suposat suborn passiu, no eren delicte. El Tribunal es reunirà per deliberar sobre este assumpte i decidir-ne el pròxim 12 de maig."

VACANCES D'ESTIU


Recorda que el nou Conveni Col.lectiu aporta alguna novetat respecte l’anterior que pot interessar-te. La primera és que, a diferència del que passava fins ara, no és precís que les demanes en un màxim de dos períodes. Éstos, tampoc han de tindre un mínim de cinc dies com s’establia fins ara. També tens la possibilitat de gaudir les vacances fins el 15 de gener de l’any que ve i no fins el 31 de desembre com obligava l’anteror conveni. Però, sobre tot, recorda que el fet que hi haja una major flexibilitat és un dret del treballadors i no de l’empresa. I, per descomptat, cal tenir en compte que, si tens 15 anys d’antiguitat en l’empresa, et correspon un dia més de vacances, és a dir, 23 dies laborables.

I A ACÒ JARABA, J0HNSON I MOTES LI DIUEN SERVEI PÚBLIC: MAL RESSUMIR 50.000 FOLIS DE SUMARI EN 30 SEGONS

NI CANAL 9 NI RÀDIO 9 CITEN A CAMPS O AL PP VALENCIÀ I LA SEUA RELACIÓ AMB LA TRAMA CORRUPTA

RTVV és, possiblement, el mitjà de comunicació d’Espanya que menys atenció va parar ahir al cas Gurtel. Ni Canal 9 ni Ràdio Nou van parlar del finançament il.legal del Partit Popular, ni de les implicacions del PP valencià, ni dels regals rebuts pel President de la Generalitat i altres càrrecs del seu govern ni tampoc de la participació de l’exdirector general d’esta empresa, Pedro García, en la trama. Mentre tots els mitjans obrien amb la notícia del dia, a RTVV li sobraren 36 segons per desinformar els valencians.

CANAL 9: EL CAS GURTEL NO APAREIX NI ALS TITULARS

Canal 9 no va incloure el tema ni al sumari del migdia. Els titul.lars del dia van ser a TVV els enderrocs del Cabanyal, les xifres de l’atur, les pluges de Rio de Janeiro, la mort d’una menor a Seseña, el trànsit a Setmana Santa, el futur del cotxe elèctric, les vacances dels valencians, el futur del València a Europa i l’estàtua de Franco eixint de Capitania. Ja, a l’interior de l’informatiu, s’informava en 36 segons de l’afer centrant-lo en el presumpte enriquiment de Luis Bárcenas i en les dificultats tècniques per accedir al sumari. A la informació li seguia un únic tall de veu de la portaveu popular Soraya Sáenz de Santamaría. L’oposició no va parlar en la televisió pública valenciana.



En l’informatiu de la nit el text es va repetir amb lleugeres variacions. Canal 9 era l’únic mitjà que, a les nou de la nit, deia que encara hi havia problemes tècnics per accedir al sumari.
Posteriorment, el programa polític “DBT”, que dirigeix i presenta Lluís Motes, parlava del cas Gurtel amb frases com “70 imputados y ninguno de la Comunidad”.

RÀDIO 9: NI UNA PARAULA DEL FINANÇAMENT IRREGULAR DEL PP VALENCIÀ

A Ràdio Nou es repeteix l’esquema de Canal 9. Ni una paraula del presumpte finançament irregular del PP, ni una ratlla sobre el PP valencià o sobre els regals suposadament rebuts per Francisco Camps o altres càrrecs del seu govern. La notícia deia textualment “La informació ix amb comptagotes i, de moment, allò que ha transcendit és que l'extresorer del PP, Luís Bárcenas, pot estar implicat en el cobrament de suborns per un import d'1,3 milions d'euros”. A la notícia li seguien un tall de veu de la portaveu popular al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría i, com a novetat, els oients de Ràdio Nou pogueren escoltar també les paraules de José Antonio Alonso, portaveu socialista a la Cambra Baixa.

Esta és la informació que donava Ràdio Nou:

LA MANIPULACIÓ EN RTVV AMB NOMS I COGNOMS

La manipulació en la radiotelevisió pública té noms i cognoms. Són el del director general, José López Jaraba; el director de Ràdio Nou, Lluís Motes; la directora de TVV, Lola Johnson, i els responsables d’informatius, Maite Fernández i Juanjo Braulio. Des de la Intersindical en RTVV tornem a demanar la seua dimissió per estar inhabilitats per a continuar en el càrrec.
 
 
Copyright © El rebost de la Intersindical a RTVV
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com