dissabte

PER FI L’EMPRESA DONA LLUM VERD A L’AVALUACIÓ DE RISCOS PSICOSOCIALS

El Comité de Salut i Seguretat Laboral avaluarà els riscos psicosocials dels treballadors de RTVV a través d’una enquesta en la qual s’analitzaran les condicions i l'organització del treball (càrrega, horaris, relacions, etc) i altres factors subjectius (expectatives, motivació, interessos, etc). L’objectiu és localitzar situacions d'estrés i malalties que se'n puguen derivar. Moltes voltes transtorns emocionals com l'ansietat, la depressió, l'apatia, la falta de concentració o el bloqueig en la presa de decisions són una conseqüència de deficiències en l'organització del treball. L’impuls que s’ha donat esta setmana a l’avaluació dels riscos psicosicials és una vella demanda dels sindicats que havia sigut sistemàticament frenada per qui era el responsable màxim de l’àrea de prevenció, Vicent Sanz.


COM ES FARÀ L'AVALUACIÓ

En este cas s’aplicarà la Metodologia FPSICO “Métode d’avaluació de factors psicosocials FPSICO de l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene al Treball”. Per tant és un qüestionari avalat pel Ministeri de Treball. La prevsisió és tindre els resultats a finals del mes de juny.

L'avaluació consta de diversos apartats i permetrà computar 7 factors psicosocials: càrrega mental, autonomia temporal, contingut del treball, supervisió/participació, definició de rol, interés per treballar i relacions personals.

Per fer l'avaluació es repartirà un qüestionari amb 75 preguntes que ha de ser respost de manera anònima i individual pels treballadors en un temps aproximat als 30 minuts. La setmana pròxima el CSSL concretarà les dates i els llocs on es farà l’avaluació.

Els casos d’assetjament sexual denunciats a Canal 9 i la destitució temporal de Vicent Sanz han destapat greus carències en la política d’igualtat i de prevenció de RTVV que ara han posat l’empresa en el punt de mira de la Inspecció de Treball

dijous

CANAL 9: EL FUTUR PROCESSAL DE CAMPS EN MENYS DE 30 SEGONS


Francisco Camps està a un pas d’una foto històrica: seure al banc dels acusats per un presumpte delicte de suborn. Però la ràdiotelevisió pública valenciana no valora de la mateixa manera la importància de la notícia que hui ha fet pública el Tribunal Suprem. Canal 9 i Ràdio Nou han amagat hui la notícia i li han donat una cobertura mínima.

Canal 9 espera 47 minuts per donar la notícia

Menys de 30 segons li ha dedicat la televisió valenciana a la situació processal del President de la Generalitat en un breu que s’ha donat a les 14:47 hores de la vesprada, tres quarts d’hora després d’encetat l’informatiu. La informació no ha aparegut als titulars del dia. Ni a les 14:00 hores ni a les 14:30 s’ha donat al sumari, on sí hi havia notícies com el retall pressupostari anunciat pel President del Govern, una detenció d’albanokosovars a Torrevieja, la falsificació de cartes, els problemes aeris a l’aeroport de Manises, la catàstrofe aèria a Líbia, el relleu al govern del Regne Unit i la possible marxa de David Villa, entre d’altres.
La informació s’ha donat entre l’avanç dels temes previstos en la secció de la revista i una notícia del mateix Francisco Camps, que s’ha reunit este matí amb el conseller Juan Cotino. En la redacció, amb els rètols “El PP donarà el seu suport a Camps” i “El TSJCV continuarà investigant”, no es diu de què s’acusa a Camps ni tampoc quines persones més estan imputades en la causa. També resulta molt curiós l’inici de la notícia: “El PP de la Comunitat celebrarà....”

Ràdio Nou, 52 segons i després d’Estònia i Garzón

Ràdio Nou sí ha donat la informació als titulars del dia tot i que es refereix a Camps sense precissar ni el seu nom ni quin càrrec ocupa. El tema d’obertura a Ràdio Nou ha estat el Ple celebrat al Congrés dels Diputats per abordar la situació econòmica. La notícia dura només 52 segons i s’ha donat després del possible ingrés d’Estònia a la Unió Europea i els problemes judicials del magistrat Baltasar Garzón.

Vols llegir la notícia que ha donat Ràdio Nou? Te l’oferim a continuació:

“El Tribunal Suprem ha decidit acceptar els recursos presentats per la fiscalia i el PSPV-PSOE contra l'arxiu de la causa oberta contra el president de la Generalitat, Francisco Camps, l'exvicepresident del Consell Víctor Campos el diputat autonòmic Ricardo Costa i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret. Els quatre foren acusats de suborn passiu, tot i que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va ordenar sobreseure la causa el passat 3 d'agost.
La interlocutòria ordena el reenviament de les actuacions de la causa al Tribunal Superior Valencià perquè continue la tramitació en la forma legalment procedent. L'any passat el TSJ va considerar que els fets denunciats, que membres de la trama Gürtel havien fet regals de roba als implicats a canvi de favors de l'administració valenciana, no estaven provats i no constituïen cap delicte. Ara, el Suprem ordena que continue la instrucció del cas.”

La Intersindical demana la dimissió de López Jaraba

La secció sindical de la Intersindical Valenciana en RTVV demana la dimissió de José López Jaraba davant el ridícul en què està incorrent Canal 9 i Ràdio Nou en la cobertura informativa del cas Gürtel. De la mateixa manera, demanem la dimissió dels responsables d’informatius de Canal 9, Maite Fernández, i Ràdio Nou, Juanjo Braulio, per la seua incapacitat manifesta per valorar la importància informativa de les notícies i per ocultar-les sistemàticament als ciutadans.

Burjassot, 12 de maig de 2010

diumenge

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Informe del 8 d'abril de 2008
Informe del 2 d'abril de 2008
Informe del 26 de març de 2008
Informe del 18 de març de 2008
Informe de l'11 de març de 2008
Informe del 4 de març de 2008
Informe del 26 de febrer de 2008
Informe del 19 de febrer de 2008
Informe del 12 de febrer de 2008
Informe del 5 de febrer de 200

dijous

WORLD FILMS TIRA AL CARRER ELS TREBALLADORS SUBCONTRACTATS PER REFORÇAR “EN CONNEXIÓ”

L'empresa estava contractada per RTVV des de desembre de 2009 per fer reportatges i reforçar “ En Connexió” de cara a l'ampliació de la durada d'este programa. En total es van contractar quatre equips formats cadascú d'ells per un reporter, un operador de càmera, un vehicle i els mitjans tècnics necessaris per fer el seu treball.

Els passat 19 de gener, la Intersindical Valenciana va portar el tema d'esta subcontractació a la Comissió Paritària en considerar que estaven produint-se irregularitats en el pagament dels salaris. L'empresa, tot i tractar-se de treballadors aliens, es va comprometre a fer un seguiment de la situació. Del resultat, res en sabem.

RTVV té deutes pendents de mes d'un any amb quasi totes les empreses proveïdores. També és el cas de World Films que encara no ha cobrat factures de 2008. Per lo vist tampoc ha pogut pagar les nòmines. Per tot això la passada setmana la productora va comunicar els treballadors subcontractats la rescissió del seus contracte per al 31 de març encara que no han cobrat ni la tercera part de la seua nòmina després de tres mesos de treballar per a Canal 9.

dimecres

CALENDARI LABORAL 2010




Festes locals i lliurances de cada centre de treball durant l’any 2010. Cal distingir entre els festius i els dies lliurables i no retribuïbles que, cas d’haver-se de treballar, se substitueixen per una jornada compensatòria.

- Burjassot i València: Són festius els dies 22 de gener(Sant Vicent Màrtir) i 12 d’abril (Sant Vicent Ferrer). A banda, el VIII Conveni Col.lectiu preveu que els treballadors dels centres de treball ubicats a Burjassot i València disposaran d’un dia lliurable: el 18 de març, vespra de Sant Josep, a més del 24 i 31 de desembre.

- Alacant: Són festius els dies 15 d’abril (Santa Faç) i 24 de juny (Sant Joan). A banda, el VIII Conveni Col.lectiu preveu que els treballadors del centre de treball ubicat a Alacant disposaran d’un dia lliurable: el 23 de juny, vespra de Sant Joan, a més del 24 i el 31de desembre.

- Castelló: Són festius el 8 de març (dilluns de la Setmana de festes de la Magdalena) i 29 de juny (Sant Pere). A banda, el VIII Conveni Col.lectiu preveu que els treballadors del centre de treball ubicat a Castelló disposaran d’un dia lliurable: el 9 de març, dimarts de la Setmana de festes de la Magdalena, a més del 24 i el 31 de desembre.

DIES COMPENSATORIS

La comissió paritària del VIII Conveni Col.lectiu ha aprovat el dies compensatoris a incloure en calendari laboral de 2010. En total, hi haurà quatre dies lliures més, que es reparteixen de la següent manera:
- Burjassot, València, Castelló i Alacant: Són dies lliurables a tots els efectes el dia 1 d’abril (Dijous Sant), 11 d’octubre (pont del Pilar), el 7 de desembre(Pont de la Constitució) i el 29 d’octubre. Éste últim dia pot ser substituït per qualsevol altre dia de l’any si hi ha acord entre el treballador i el cap, per exemple pot ser afegit a les vacances. Si no hi ha acord entre el cap i el treballador, es gaudirà obligatòriament el 29 d’octubre. Recordem que es tracta de dies lliurables però no retribuïbles. Si una persona ha de treballar, se li assignarà dia compensatori.
-Madrid: És lliurable a tots els efectes el dia 14 de maig. Per excedir el còmput d’hores, també són lliurables els dies 4 de juny, 11 d’octubre, 8 de novembre i 7 de desembre.

-Barcelona: És lliurable a tots els efectes el dia 23 de setembre. Per excedir el còmput d’hores, també són lliurables els dies 1 d’abril, 25 de juny, 11 d’octubre i 7 de desembre.

Estos dies compensatoris es produeixen perquè, durant el 2010, hi ha quatre festius en cap de setmana i, per tant, s’excedeix el nombre de càrrega d’hores prevista al conveni.
 
 
Copyright © El rebost de la Intersindical a RTVV
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com