dimarts

LA POLICIA "HA HAGUT" D'INTERVINDRE AL CABANYAL

Burjassot, 8 d'abril. Un dia més els "desinformatius" de RTVV prenen partit descarat a favor de les tesis del PP i criminalitzen els veïns contraris als enderrocaments en el Cabanyal i a l'oposició. Al Notícies Migdia s'assegura, una i una altra vegada, que la policia "ha hagut d'intervindre", com si la violència policial haguera sigut inevitable i innocent. La "faena" es remata amb un vídeoclip de propaganda de les posicions polítiques de Barberà.

RÀDIO 9

A Ràdio 9 en l'informatiu de migdia es parla de d'un acte de kale borroka i en el butlletí de les 4 de la vesprada es diu que "un grup de manifestants encaputxats convocat per este col.lectiu (la plataforma Salvem el Cabanyal) ha llançat pedres contra la policia i els periodistes"

EL GAT ESCALDAT

Canal 9 està negociant amb Intereconomia fer la versió valenciana del programa “El gato al agua”, que presenta Antonio Jiménez.
A la permanent manipulació dels informatius diaris i a la tertúlia d'actualitat que presenta Lluís Motes (DBT.es) s'afegiria ara un nou programa que, en la seua versió original, destaca per ser una trinxera permanent contra el govern de Zapatero.
S'ens acudeixen algunes preguntes:
1.- Encara falten pagar favors als propietaris d'Intereconomia?
2.- És que en Presidència consideren que el 3% d'audiència de Motes és insuficient per posar a caldo al Govern central?
3.- És esta la política de potenciar les productores valencianes que tant li ompli la boca al Director General, José López Jaraba?
Que no ens donen Gat per llebre!

EMBARASSADES: ARA, A RTVV, TENEN MÉS DRETS

Si ets dona i estàs embarassada has de saber que el Comité de Seguretat i Salut de RTVV ha decidit ampliar la relació de treballs dels quals estàs exempta. Esta relació també és d'aplicació a les treballadores que es troben en situació de part recent o lactància.

- Treballs a torns

- Treballs nocturns

- Conducció de vehicles.

- Manipulació de càrregues.

- Treballs en altura.

- Treballs de risc elèctric.

- Treballs de retransmissió en zones de conflicte o catastròfiques.

A més et recordem que l'art. 33 del VIII Conveni que acabem de signar recull nous permisos:

Tècniques prenatals: Les treballadores embarassades tindran dret a absentar-se del treball per a la realització d'exàmens prenatals i tècniques de preparació al part, previ avís a l'empresari i justificació de la necessitat de realitzar-les dins de la jornada de treball.

Fecundació assistida: Podran absentar-se, durant el temps necessari i amb la justificació prèvia, per a tractaments de fecundació assistida.

Interrrupció de l'embaràs: La treballadora tindrà dret a un permís de sis dies naturals i consecutius a partir del fet causant, sempre que no es trobe en situació de'IT.

EL PATRIMONI (D'ALGUNS) DELS NOSTRES DIRECTIUS, SEGONS DECLARACIÓ PRÒPIA

Burjassot, 23 d'abril. Segons publica hui el DOCV en compliment d'un decret autonòmic que obliga a fer públiques les declaracions patrimonials dels alts càrrecs de l'administració, els principals directius de RTVV declaren tindre un patrimoni ben modest. Així:

a) El director general de RTVV, José López Jaraba, afirma que té un patrimoni de 173.139,68 euros (102.974 dels quals en béns immobles) i un deute de 27.241. (pàgina 26)

b) La directora de TVV, Lola Johnson Sastre declara que té un patrimoni de 17.275 (dels quals res en béns immobles) i un deute de 15.730 (pàgina 23).

c) El director de RAV, Lluís Motes Gallego, assegura que el seu patrimoni és de 77.705 euros (25.175 dels quals en béns immobles) i un deute de 65.000. (pàg. 32)

COMPREM EL QUE NO PODEM I PAGUEM AMB EL QUE NO TENIM

La Intersindical Valenciana en RTVV considera un despropòsit la compra dels drets de retransmissió de la temporada de Fòrmula 1 atesa la situació econòmica que travessa la nostra empresa.
La ràdiotelevisió pública té greus problemes econòmics, com reflecteixen els informes de Sindicatura de Comptes i les auditories comptables. Per este motiu, considerem que l'atenció prioritària de la direcció de la casa hauria d'estar centrada a sanejar la situació econòmica, incrementar l'estabilitat dels treballadors temporals i augmentar la producció pròpia i la qualitat de la ràdio i la televisió pública. Destinar grans quantitats de diners a esdeveniments esportius que res tenen a vore amb la realitat valenciana no contribueix a eixos objectius. Comprem el que no podem i paguem amb el que no tenim.
Des de la nostra secció sindical esperem també que la compra dels drets de retransmissió de la Fòrmula 1 no acabe com l'adquisició dels drets televisius del València CF, Vila-real i Llevant U. E., que s'han convertit en negocis ruinlós.
Han passat més de cent dies des de l'arribada de José López Jaraba a la direcció general i l'herència de Pedro García en deute, manipulació i política de grans esdeveniments es manté intacta.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. La nostra obligació com a sindicat és garantir que els treballadors actuen sense pressions i amb criteris professionals. I per aconseguir-ho considerem imprescindible posar en marxa l'Estatut Professional de la Redacció. És a través d'ell on es regula la creació dels comités de redacció, es concreten els drets i obligacions dels periodistes i es donen eines de salvaguarda com la clàusula de consciència. Segurament per això, l'empresa té tan poc d'interés en potenciar-lo.
Jaraba no sabem el que pensa sobre els responsables de la manipulació, però l'anterior director general, Pedro García, tenia clar que eren “els professionals de l'escaleta”.

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES PARLA DE NOSALTRES

En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. La Sinicatura fa una crida al Consell d’Administració de RTVV perquè assegure, en la programació de Canal 9 i Ràdio 9, la lliure expressió de la pluralitat social, cultural, ideològica i política existent a la societat valenciana. A més, la institució que dirigeix José Cholbi demana que es reactive el Comité de Redacció i es pose en marxa el Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana.
En el terreny laboral insta que s’adopten mesures per combatre la temporalitat i que es pose fi al retard en el pagament dels endarreriments. Tots els detalls en les pàgines 282 a 287 de l'informe del 2009.
 
 
Copyright © El rebost de la Intersindical a RTVV
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com