dijous

CANAL 9: EL FUTUR PROCESSAL DE CAMPS EN MENYS DE 30 SEGONS


Francisco Camps està a un pas d’una foto històrica: seure al banc dels acusats per un presumpte delicte de suborn. Però la ràdiotelevisió pública valenciana no valora de la mateixa manera la importància de la notícia que hui ha fet pública el Tribunal Suprem. Canal 9 i Ràdio Nou han amagat hui la notícia i li han donat una cobertura mínima.

Canal 9 espera 47 minuts per donar la notícia

Menys de 30 segons li ha dedicat la televisió valenciana a la situació processal del President de la Generalitat en un breu que s’ha donat a les 14:47 hores de la vesprada, tres quarts d’hora després d’encetat l’informatiu. La informació no ha aparegut als titulars del dia. Ni a les 14:00 hores ni a les 14:30 s’ha donat al sumari, on sí hi havia notícies com el retall pressupostari anunciat pel President del Govern, una detenció d’albanokosovars a Torrevieja, la falsificació de cartes, els problemes aeris a l’aeroport de Manises, la catàstrofe aèria a Líbia, el relleu al govern del Regne Unit i la possible marxa de David Villa, entre d’altres.
La informació s’ha donat entre l’avanç dels temes previstos en la secció de la revista i una notícia del mateix Francisco Camps, que s’ha reunit este matí amb el conseller Juan Cotino. En la redacció, amb els rètols “El PP donarà el seu suport a Camps” i “El TSJCV continuarà investigant”, no es diu de què s’acusa a Camps ni tampoc quines persones més estan imputades en la causa. També resulta molt curiós l’inici de la notícia: “El PP de la Comunitat celebrarà....”

Ràdio Nou, 52 segons i després d’Estònia i Garzón

Ràdio Nou sí ha donat la informació als titulars del dia tot i que es refereix a Camps sense precissar ni el seu nom ni quin càrrec ocupa. El tema d’obertura a Ràdio Nou ha estat el Ple celebrat al Congrés dels Diputats per abordar la situació econòmica. La notícia dura només 52 segons i s’ha donat després del possible ingrés d’Estònia a la Unió Europea i els problemes judicials del magistrat Baltasar Garzón.

Vols llegir la notícia que ha donat Ràdio Nou? Te l’oferim a continuació:

“El Tribunal Suprem ha decidit acceptar els recursos presentats per la fiscalia i el PSPV-PSOE contra l'arxiu de la causa oberta contra el president de la Generalitat, Francisco Camps, l'exvicepresident del Consell Víctor Campos el diputat autonòmic Ricardo Costa i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret. Els quatre foren acusats de suborn passiu, tot i que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va ordenar sobreseure la causa el passat 3 d'agost.
La interlocutòria ordena el reenviament de les actuacions de la causa al Tribunal Superior Valencià perquè continue la tramitació en la forma legalment procedent. L'any passat el TSJ va considerar que els fets denunciats, que membres de la trama Gürtel havien fet regals de roba als implicats a canvi de favors de l'administració valenciana, no estaven provats i no constituïen cap delicte. Ara, el Suprem ordena que continue la instrucció del cas.”

La Intersindical demana la dimissió de López Jaraba

La secció sindical de la Intersindical Valenciana en RTVV demana la dimissió de José López Jaraba davant el ridícul en què està incorrent Canal 9 i Ràdio Nou en la cobertura informativa del cas Gürtel. De la mateixa manera, demanem la dimissió dels responsables d’informatius de Canal 9, Maite Fernández, i Ràdio Nou, Juanjo Braulio, per la seua incapacitat manifesta per valorar la importància informativa de les notícies i per ocultar-les sistemàticament als ciutadans.

Burjassot, 12 de maig de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
 
Copyright © El rebost de la Intersindical a RTVV
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com