dissabte

PER FI L’EMPRESA DONA LLUM VERD A L’AVALUACIÓ DE RISCOS PSICOSOCIALS

El Comité de Salut i Seguretat Laboral avaluarà els riscos psicosocials dels treballadors de RTVV a través d’una enquesta en la qual s’analitzaran les condicions i l'organització del treball (càrrega, horaris, relacions, etc) i altres factors subjectius (expectatives, motivació, interessos, etc). L’objectiu és localitzar situacions d'estrés i malalties que se'n puguen derivar. Moltes voltes transtorns emocionals com l'ansietat, la depressió, l'apatia, la falta de concentració o el bloqueig en la presa de decisions són una conseqüència de deficiències en l'organització del treball. L’impuls que s’ha donat esta setmana a l’avaluació dels riscos psicosicials és una vella demanda dels sindicats que havia sigut sistemàticament frenada per qui era el responsable màxim de l’àrea de prevenció, Vicent Sanz.


COM ES FARÀ L'AVALUACIÓ

En este cas s’aplicarà la Metodologia FPSICO “Métode d’avaluació de factors psicosocials FPSICO de l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene al Treball”. Per tant és un qüestionari avalat pel Ministeri de Treball. La prevsisió és tindre els resultats a finals del mes de juny.

L'avaluació consta de diversos apartats i permetrà computar 7 factors psicosocials: càrrega mental, autonomia temporal, contingut del treball, supervisió/participació, definició de rol, interés per treballar i relacions personals.

Per fer l'avaluació es repartirà un qüestionari amb 75 preguntes que ha de ser respost de manera anònima i individual pels treballadors en un temps aproximat als 30 minuts. La setmana pròxima el CSSL concretarà les dates i els llocs on es farà l’avaluació.

Els casos d’assetjament sexual denunciats a Canal 9 i la destitució temporal de Vicent Sanz han destapat greus carències en la política d’igualtat i de prevenció de RTVV que ara han posat l’empresa en el punt de mira de la Inspecció de Treball

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
 
Copyright © El rebost de la Intersindical a RTVV
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com