dijous

REVISIONS MÈDIQUES

El Comité de Seguretat i Salut ha aprovat el nou protocol que regula les revisions mèdiques que l'empresa ha de fer a cada treballador en funció dels riscos inherents al treball que desenvolupa.

Les revisions són voluntàries, llevat en aquells llocs de treball que es considera imprescindible fer un reconeixement mèdic per avaluar els efectes de les condicions de treball sobre la salut dels treballadors o per a verificar si l'estat de salut del treballador pot constituir un perill per a ell o per a la resta de treballadors de l'empresa o persones relacionades amb ella.

Del resultat de les proves mèdiques només s'informa als treballadors. A l’empesa només se li transmet si el treballador és apte, apte amb limitacions o no apte per a exercir el lloc de treball o si cal introduir millores en les mesures de protecció i prevenció.

Com a regla general, les revisions mèdiques es faran amb una periodicitat de 24 mesos, amb les següents excepcions:

1.- Les categories professionals catalogades de caràcter obligatori faran la revisió cada any: operador de càmera, auxiliar d'explotació, auxiliar de serveis, operari de manteniment, conductor, tècnic elèctric, tècnic electrònic, tècnic electricista, muntador de decorats, modelador de decorats i pintor.
2.- En casos d’incorporació al grup RTVV, assignació de tasques noves que impliquen riscos per a la salut i reincorporació després d’absència prolongada per motius de salut, es passarà una revisió mèdica en un termini de 15 dies.

Els treballadors majors de 55 anys que ocupen llocs de treball on la revisió no siga obligatòria podran accedir a reconeixements mèdics cada any sempre que ho expressen de forma voluntària.
A més, tenen dret a revisions extraordinàries les treballadores embarassades, les que han tingut un part recent o estan en període de lactància i treballadors sensibles a determinats riscos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
 
Copyright © El rebost de la Intersindical a RTVV
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com